Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 2.3.2024 16:10

Kysymys: Rivitalon putkiston äänet

Vesi ja viemäröinti

Moi! Ostettiin ja rempattiin 1995 valmistunut rivari. Ongelmana on vesiputkien kohina äänet ja pauke. Isännöintiin ollaan ilmoitettu mutta häntä ei tunnu kiinnostavan. Olen myös itse kannakoinut putkia paremmin niistä paikoista mihin helposti pääsee käsiksi. Putket menevät välikatossa ja parin vaatekaapin yläpuolella mistä olen niitä kannakoinut paremmin. Kun naapuri käyttää hanojaan niin meidän koko asunnossa alkaa järkyttävä kohina joka kuuluu putkista. Etenkin kylpyhuoneessa missä putket kulkevat pinnassa. Mutta kun itse käytämme hanoja niin ääni on olematon. Kun naapuri laittaa hanan kiinni kuuluu pamaus putkista. Tämä on päätyasunto ja putkilinjan viimeinen, eli vesi ei edes kulje asuntomme läpi kun naapuri käyttää vettä. Asunnossa ei vesimittareita. Mistä moinen putkiston huuto voisi johtua?

Kommentoi:*
Vastaus

Suosittelen, että tee kirjallinen vaatimus taloyhtiön hallitukselle noiden vikojen ja haittaäänien poistamiseksi. Sen voi tehdä sähköpostillakin vapaamuotoisesti. Taloyhtiön hallituksella on velvollisuus ottaa osakkaiden esittämiä asioita yhtiökokouksen esityslistalle. Koska isännöinti ei ole tähän mennessä reagoinut esittämiisi asioihin, niin asunto-osakeyhtiölain mukaan sinulla on oikeus saada yhtiökokoukselle kuuluva asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi. Tee vaatimuksesi hyvissä ajoin niin, että asia voidaan sisällyttää yhtiökokouskutsuun.
Tuo putkiston pamahtelu ja "huuto" voi johtua monestakin seikasta, mutta usein syynä voi olla väärät putkimitoitukset, putkien kannakointi ja niiden kiinnitys rakenteisiin, eli tutkimisen paikka syiden selvittämiseksi. En suosittele sinun kajoavan putkituksiin, sillä jos sattuu mittavakin putkivuoto kajoamisen seurauksena, niin vakuutusyhtiö ei korvaa vahinkoja, sillä putkistot kuuluvat asuntoyhtiön vastuulle ja vastuuhenkilö on helposti todettavissa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Rivitalon putkiston äänet":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*