Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 21.9.2023 9:29

Kysymys: salaoja

Vesi ja viemäröinti

1952 rakennetun rintamamiestalon salaojaputki on näköjään yhdistetty joskus aikoinaan kunnan jäteviemäriin. Selvisi viemärikameralla. Kai se on aikoinaan kunnan luvalla tehty. Kunnasta ei löydy talon tonttiin tai rakennuksen liittyviä papereita. Ovat kuntaliitosten aikana kadonneet jonnekin, kuten monelta muultakin.

Millaisia toimenpiteitä tuo salaoja aiheuttaa? Joutuuko sen lakipykälien mukaan eläkeläinen kaivamaan esiin ja uudistamaan hulevesisysteemeineen ja millä rahalla ? Tulisiko tuohon rahallista tukea jostain ? Kunnalla ei ole hulevesiviemäriä tällä kylällä, eikä tälläkään tontilla.

Kommentoi:*
Vastaus

Tuo salaoja ei aiheuta kohdaltasi mitään toimenpiteitä. Kunnan rakennettua hulevesien viemäröintijärjestelmän, niin silloin vasta kiinteistösi pitää liittää siihen. Vasta siinä vaiheessa viemärin rahoituksen hankinta sekä perusvesikaivon teko on ajankohtainen.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / salaoja":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kiitos oikein paljon vastauksesta ! Nyt ei tarvitse valvoa öitä enää tuota pohtiessa. [J13360501220]
21.9.2023 15:47Kommentoi:*