Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 1.7.2023 22:44

Kysymys: Vapaa-ajan asunnon vesiputki

Vesi ja viemäröinti

Hieman epäselvää minulle, joten kysyn: Kunnan vesiliittymää aion vetää vapaa-ajan tontille (en taloon, koska yritän välttää rakennusluvan hakemista), mutta miten vesiputki pitää talvisaikaan tyhjentää niin, ettei putki mene rikki? Lähinnä mietin siis sitä osuutta mikä on kunnalta vesipisteeseen saakka, koska vesimittari/liitos/liitokset eivät tule olemaan missään lämpimässä tilassa. Laittaako kunta sen jotenkin maan alle vai miten he toimivat? Mittarista eteenpäin pihalla olevat putket tietty saa tyhjennettyä, kun suljen veden talveksi.

Kommentoi:*
Vastaus


Tarkoitatko, että kun teet pihaan vesipostin eli tontille tulee ns. kantovesi näin vältät jätevesisäädökset.
Putken tyhjentäminen on melko hankalaa, mutta rakenna tontille lämmitettävä koppi mihin tulee vesimittari ja mistä lähtee ns. saattolämmitys tulovesiputkeen. Toki tämä vaatii sähköliittymän. Yleensä vesi kaivetaan maan alle ja siksi putken tyhjentäminen on hankalaa. Eri asia jos alueella on ns. kesävesijärjestelmä, ne tyhjennetään talveksi puhaltamalla paineilmalla putket tyhjiksi. Neuvoisin kysymään asiaa paikalliselta putkiurakoitsijalta.
 
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vapaa-ajan asunnon vesiputki":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Hei, kiitos vastauksesta, tämä selvensi ja auttaa jatkamaan keskustelua eteenpäin. Ei huono idea rakentaa pieni lämmitettävä boksi, tontille on olemassa jo sähköliittymä. [J16034922324]
2.7.2023 21:7Kommentoi:*