Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 31.12.2019 8:9

Kysymys: Viemäriputki notkolla

Vesi ja viemäröinti

Hei!

1946 rakennettuun talooni on aikaisempien omistajien aikana vedetty viemäriputki viereisen yleisen tien ali siten, että liityntäkohta kunnan putkeen on vastapäätä taloani tien toisella puolella. Tonttini raja on siis eri puolella tietä kuin liityntäkohta. Tontillani on tarkistuskaivo ja tien toisella puolella kunnan maaperällä on toinen tarkistuskaivo.

Viemäri meni tukkoon ja viemärifirma tuli avamaan tukoksen, joka löytyi tonttini rajan ulkopuolelta tien alta. Videokuvassa näkyy, kuinka tien alla oleva putki on painunut notkolle ilmeisesti liian raskaiden ajoneuvojen, roudan tms takia.

Viemärit huuhdeltiin ja tukos saatiin irti mutta sama on odotettavissa uudelleen ellei notkolla olevaa putkea korjata.

Taloni on maaseutukunnassa kaava-alueella eli oletan että kunta vastaa viemäriputkesta tonttini rajalle asti vai onko näin?

Kommentoi:*
Vastaus

Kunta vastaa viemäristä, johon on liitytty, liitos kuluu liittyneen kiiinteistön vastuulle ja koko talon viemäristö.  Voi olla, että tarkastuskaivo rajan kunnanpuolella on aikanaan rakennettu liittymistä varten, jolloin kaivo ja putkisto kaivosta eteenpäin on kunnan vastuulla. Kaivoon liittymiseen kuuluva työt kuuluvat kiinteistölle. Jos on erilaisia näkemyksiä tilanteesta kunnan ja kiinteistön välillä, kannattaa neuvottelemalla pyrkiä löytämään ratkaisu, mikä sopii molemille.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemäriputki notkolla":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*