Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 21.1.2024 6:9

Kysymys: Huopakaton asennus

Vesikatto

Hei,Haluaisin selvittää, onko urakoitsioiden asennus suoritettu oikein. Olen huomannut, että kermi on asennettu vaakasuoraan, mikä saa aikaan saumojen kiinnityskohtien erottumisen. Tämä tuntuu epätavalliselta ratkaisulta, ja haluaisin tietää, onko kyseessä virhe tai jotain korjattavaa. En ole asiantuntija, joten kaipaisin apua tämän arvioinnissa. Kiitos etukäteen avustasi.PS. Kuva: Huopa on asennettu ulkovaraston kattoon, muuta on kiinni päärakennukseen, ylänoston myötä. Huovan päälle tulee vielä ns. "viherkatto", eli suodatinkangas, kasvualusta eli kivivilla ja kasvit. 


Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Kyseessä on aluskermi joka yleensä kiinnitetään vaakasuoraan. Se että päälle tulee noinkin monta kerrosta materiaaleja nostavat katon pintaa ylöspäin ja kermin nosto seinälle on auttamatta liian matala kuvasta päätellen.
Aluskermin päälle tulee vielä pystyyn alumiinivahvistettu huopa, joka kestää kasvien juuret. En ole koskaan tehnyt tai ollut mukana ns. viherkaton rakentamisessa, joten tietoni ovat puhtaasti teoreettisia.

 
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Huopakaton asennus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*