Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 4.3.2016 17:9

Kysymys: Katon tuuletus

Vesikatto

Pystyykö katon tuuletuksen toimivuutta tarkastamaa mitenkään purkamatta kattoa, jos villan ja aluskatteen väliin ei pääse?

Mielestäni remontissa tuuletus ei tullut kuntoon, vanhoja aluskatteita leikattiin räystäältä ja harjalta ruodelautojen välistä noin 22 m2 alueelta ja jiirien kohdalta harjalta 10 m2, ei ruodelautojen alta eikä keskiosasta n. 3 m matkalta eli 44 m2 alueelta. 66 m2 alue tuulettuu jotenkin harjatuulettimien ja hengittävän aluskatteen ansiosta. 100 m2 alue ei tuuletu kunnolla, koska jiirien alapäihin ei järjestetty ilman virtausta.

Vanhassa katossa harjalla oli tuuletusrakoa 8200 cm2 uudessa tuuletusputkea 240 cm2 + hengittävää aluskatetta 18 m2, kun hengittävää aluskatetta on kaikkiaan 168 m2 

Kysymyksiä: 17 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Aluskatteen ja lämmöeristeen väliin pitäisi 100 mm:n tuuletusväli.  Jos näin ei ole, katto ei todennäköisesti tuuletu, niinkuin sen pitäisi.  Jos katossa on ahtaita paikkoja, voidaan niiden rajaamia alueita tuuletta erilaislla aliaineella timivilla kattotuulettimilla.  Tuulettimia asennettaessa on huomioitava lumiesteet tuulettimen yläpuolelle, jottei liukuva lumi riko tuulettimia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Katon tuuletus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Mistä näin tyhmiä asentajia löytyy, kuin Laaturemontilla. Kävin äsken katsomassa, miten Vilpen harjatiilituuletin on asennettu. niitä laitettiin 3 kpl ja asennusohjetta ruvettiin lukemaan lukemaan vasta katolla. Tuulettimien yläosa ja alaosa eivät ole kohdakkain ja mikä pahinta, tuulettimen piti poistaa ilmaa aluskatteen alta, mutta aluskatteisiin ei ole leikattu ollenkaan reikää.


[MarttiK]
30.3.2016 16:21Kommentoi:*