Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 8.10.2023 0:28

Kysymys: Piipun alueen kattotiilet

Vesikatto

Hei,Niin kuin kuvasta näkyy, niin piipun vieressä ei ole tiiliä kauttaaltaan. Lisäksi tuo pelti kallistuu piippua päin ja oletuksena on, että vesi valuu sivuille aina tiilten alle asti ja siitä mihin? Onko siinä heti aluskate ottamassa vastaan katon harjalla vai ohjautuuko johonkin muualle eli esimerkiksi suoraan yläpohjaan?

Kulkusiltaa ei yläpohjassa ole, joten en ole päässyt tarkistamaan piipun läheltä yläpohjaa.Pitäisikö tuohon latoa kattotiiliä tai muuta suojaksi? Nuohooja ei ole sanonut mitään eikä aikoinaan talon kuntotarkastajakaan.


Kommentoi:*
Vastaus

Hei
Piipun juuren pelti on todennäköisesti nostettu piipun pellin alle ainakin useamman 10 senttiä, joten vesi ei sieltä pääse piipun pintaan. Lisäksi piipun juureen johtunut vesi olisi 100% varmasti näkynyt piipun pinnan kostumisena asuintiloissa. Tarvetta tiilien latomiselle ei ole, sillä nekin pitää jotenkin kiinnittää mekaanisesti ruuveilla läpi pellin ja sitten meillä on taatusti reikä pellissä. Älä murehdi työ on tehty oikeaoppisesti ja ongelmaa ei ole
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Piipun alueen kattotiilet":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*