Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 23.12.2023 15:47

Kysymys: Varttikaton maalaaminen

Vesikatto

Rakensin 1983 omakotitalon ja siihen tuli tuplavarttikatto. Katto on pysynyt hyvässä kunnossa, mutta sen mustanharmaa pinta on vuosien saatossa harmaantunut eli pintamaali on pikkuhiljaa auringon vaikutuksesta häviämässä. Noin 5 vuotta sitten pesin katon ja maalasin tavallisella kattomaalilla ( oli kai peltikattomaali? ). Maali ei tunnu pysyvän kiinni vaan on hilseillyt. Naapurin talossa, mikä rakennettiin samaan aikaan on myös varttikatto ja sen pesi ja maalasi ulkopuolinen firma, siinäkin maali tuntuu häviävän pinnasta.

Mikähän keino olisi paras itsetehtynä varttikaton maalaukseen. Olisiko ns. hengittävä sementtipohjainen? sokkelimaali sopiva?

Itse maalattuna siveltimellä ja omilla maaleilla hinta on todella edullinen verrattuna firmojen palveluihin ja tuloskaan ei niillä ole oikeastaan yhtään parempi, kuten edellä kerroin.

Ulkopuoliset firmat nostavat esiin varttilevyn asbestin, mikä maalaustilanteessa on mielestäni kovin kaukaa haettu ongelma.

Kommentoi:*
Vastaus

Suosittelen, että pyydät tarjouksia ammattitaitoisilta peltikatteita asentavilta yrityksiltä, niin saat katteen, jonka elinkaareksi on ilmoitettu jopa 80 vuotta. Nykyisen katteen puhdistaminen ja maalaaminen on tekohengitystä ja taistelua asbestia vastaan, koska nykyisen pintamaalin mukana irtoaa myös asbestia, joka on hyvin epäterveellistä tavaraa ja uuden pinnoitteen pysyvyydestä ei ole takeita.
Jos kuitenkin haluat pinnoittaa varttikaton, niin siihen on olemasa tuote ELA PROOF H käsimassa, jota myy mm. BUILD CADE Oy Vantaa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Varttikaton maalaaminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*