Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 21.12.2023 6:15

Kysymys: Vesivahinko

Vesikatto

Omakotitalo jossa todettu vesivahinko syyskuun lopulla. Oma vakuutusyhtiö tutkinut aluetta talossa, tehnyt seinänpurkua ja lattian avausta löytääkseen vuodon syyn. Vakuutusyhtiö tuli tulokseen että vuoto tulee ulkoa ja lopettivat tutkimukset siihen. Kotonamme jäi osa ulkoseinää ( sisäpuoli) villoille. Myös eteisen lavuaari johon pesukone oli kytkettynä poistettiin tutkimuksissa. Olemme olleet ilman pesukonetta syyskuun lopulta asti. Tilassa on vetoa koska seinä on auki. Tämä nostaa tietysti sähkökulujamme. Joudumme pesemään pyykit kalliiseen hintaan kauppakeskuksella. Vakuutusyhtiömme ei anna asumishaittakorvausta pyykinpesuun.Ongelmaksi on tällä hetkellä se, että talon myyjällä on edelleen vastuu piilevistä rakennusvirheistä. Hänellä vakuutus näiden varalta. Asia esitetty hänelle mutta hänen valuutusyhtiö ja remonttifirma ei tutki aluetta talvella (epäilty kattovuoto).

Käskevät meidän odottaa tai etsiä omakustanteisesti yrityksen kuka tutkii mistä vuoto todella tulee ja sen laajuuden.Olemme yrittäneet etsiä toimijaa joka tarttuisi asiaan. Emme ole saaneet yhtäkään tarjousta ko.toimeen.Mitä voimme tehdä?

Toimiiko Myyjä ja hänen vakuutus tässä nyt oikein?


Kommentoi:*
Vastaus

Koska vuotovikaa ei löytynyt, vakuutusyhtiön / purkutoimenpiteen tekijän olisi pitänyt asentaa purkauttamansa / purettu materiaali sekä laitteet takaisin niin, että asumishaittaa tai ylimääräisiä kuluja ei olisi tullut kohdallenne. Suosittelen, että älkää itse ottako ketään urakoitsijaa tekemään jatkotutkimuksia / korjauksia, vaan kohdistakaa vaatimuksenne talon myyjälle, jos hän on vielä vastuussa rakennuksen piilevistä vioista. Ellei selvyyttä tilanteeseen tule, niin ottakaa edellämainittuihin asioihin perehtynyttä lakitoimistoa hoitamaan asianne. Kiinteistövakuutuksenne ilmeisesti sisältää myös oikeudenkäyntikulut.
Jos kyseessä on vesikatolta tapahtuva vesivuoto, niin kevättä / kesää odotellessa vuotovahingot voivat lisääntyä ja olla taloudellisesti hyvinkin mittavat.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Vesivahinko":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kiitos vastauksesta. [J1400593927]
21.12.2023 11:3Kommentoi:*