Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 14.11.2023 10:15

Kysymys: Onko hometta

Ylä-, ala- ja välipohjat

Tältä näyttää aluskate. Tuota mustaa pistettä on paikoitellen muuallakin.Kysymys kuuluu siis, että onko hometta ja jos on niin täytyykö asialle jotain tehdä?Puhallusvillat vähän mustuneita, mutta näyttää lähinnä pölyltä ja kuivaa on.Reipas 30v vanha talo kyseessä tiilikatolla.

Tässäpä kuva vielä villoista 14.11.2023 10:44Kommentoi:*
Vastaus

Taitaapa olla, tai ainakin jotakin kasvustoa, joka ei tuonne yläpohjaan kuulu. Vähän epäilyttää puhallusvillan mustakin. Hankala tilanne, eli tosiasiassa yläpohjasta pitäisi purkaa vesikate, aluskate, villat ja IV-eristeet, siivota ja tehdä uudestaan. Onko kyseessä sitten terveydelle vaarallinen kasvusto, niin se kannattaisi selvittää ennen muita toimia. Jos ei, niin tilanne tietenkin helpottuu eri kertaluokkaan. Syynä voi olla yläpohjan puutteellinen tuuletus, joka on helposti korjattavissa. Joskus syynä on ollut myös yläpohjaan jätety avoimet iv- tai tuuletusputket, jotka ovat sitten tuoneet "lämmintä kosteutta" yläpohjaan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Onko hometta":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
14.11.2023 10:48Kommentoi:*