• Etusivu
  • Rakentaminen

Vältä kiinteistön vesivahinko - Olisiko putkiremontin aika?

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Päivitetty 13.09.2024
Kiinteistön vesivahinko on yleensä vältettävissä.jpg

Kiinteistön vesivahinko on yleensä vältettävissä oikeilla toimintatavoilla.

Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esimerkiksi taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika alkaa valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus- ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.

Hyvin suunniteltu putkiremontti on jo puoliksi tehty

Suunnittelun aloitus on aina se startti, joka tulee raamittamaan projektia. Olipa projekti mikä tahansa, olennaista on tiedon kerääminen ja yhdistäminen asiakkaan toiveisiin ja resursseihin. Ulkopuolisten toimijoiden osaamisen hyödyntäminen kartoituksessa ja teknisten asioiden selvittämisessä on tärkeä osa suunnitteluprosessia. Yhteistyökumppanien ja urakoitsijoiden valinta on myös oma prosessinsa, jotta projektin eri vaiheet voisivat onnistua riskittömästi ja turvallisesti.

Taloyhtiön hallituksessa olevien henkilöiden tulisi olla innokkaita keräämään informaatiota eri ratkaisumalleista ja toimintatavoista sekä kokemuksista myös muiden taloyhtiöiden osalta. Urakoitsijoiden teknisen osaamisen ja käytettävien komponenttien selvittäminen vaatii myös perehtymistä asiaan. Monen päättäjän mielessä painavat ekologisuus ja kotimaisuus, joten myös siihen joutuu ottamaan kantaa. Kaiken vaivan jälkeen moni päätös on jo helpompi.

Capse ja Fendomec - Asiakastarina

Millainen putkisto kestää? Millä tekniikalla putkiremontti kannattaa tehdä?

Yleensä vaihtoehdot ovat perinteinen tapa, jossa vaihdetaan vanhojen tilalle uudet putket, sukittamalla olemassa olevat putket, tai perinteisen ja sukituksen yhdistelmä. Perinteinen menetelmä on toimiva, mikäli uudet putket ovat laadukkaita ja niiden vaihto on kohtuullisen helppo tehdä. Usein perinteisillä menetelmillä tehtyjen putkistojen elinkaarta lyhentävät korroosio, vanhemmalla tekniikalla valmistettujen muoviputkien lasittuminen ja tiivistevuodot.

Capse Oy:n kuvausosaston tekemissä kuntotutkimuksissa on havaittu, että sukitustekniikalla tehdyt putket säilyttävät pitkällä aikajänteellä ominaisuutensa erittäin hyvin. Sukitustekniikalla toteutettuna putkiston pinta on sileä ja liukas, eikä siihen tartu epäpuhtauksia, jotka voisivat aiheuttaa tukoksia. Yhtenäinen putki ilman saumakohtia on ihanneratkaisu. Elinkaaren kannalta sukitusmenetelmällä saneeratut putket tulevat säästämään ylläpitokustannuksia pitkällä jänteellä.

<p data-block-key="o3bsz">Valurautapystyviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.</p>
Valurautapystyviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.
<p data-block-key="vdvh4">Valurautavaakaviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.</p>
Valurautavaakaviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.
<p data-block-key="lz0yu">Sukitettu pohjaviemäri moitteettomassa kunnossa, ikä 15 vuotta.</p>
Sukitettu pohjaviemäri moitteettomassa kunnossa, ikä 15 vuotta.

Kotimaista sukitusosaamista kotimaisilla tuotteilla

Suomalaiset ovat jatkuvasti tietoisempia siitä, millaisia valintoja he kulutuspäätöksillään tekevät. Tuotteiden eettisyys, alkuperä ja esimerkiksi juuri suomalaisia työllistävät vaikutukset ovat päivittäin yhä useamman kuluttajan mielissä. Näinä poikkeuksellisina aikoina kotimaisten palveluiden käytöstä on tullut entistä tärkeämpää – näin tekemällä tuet suomalaista työtä ja luot hyvinvointia koko yhteiskunnallemme.

Capse Oy:n käyttämät sukitusmateriaalit ovat kotimaista laatua. Sukitussukan valmistuksessa on huomioitu ekologisuus. Sukkamateriaalissa käytettävä kalvo on valmistettu kierrätettävästä muovista. Sujutussukat sekä haaravahvikkeet valmistetaan Boldan Oy:n tuotantolaitoksissa Rajamäellä sekä Korialla ja sukitusepoksit Teknoksen Pitäjänmäen tehtailla.

20212_68676.jpg
Info

Info

Kaikki palvelut samalta toimijalta

Viemärien ja jätevesipumppaamoiden ylläpidon ja saneerauksien osalta Capse:n elinkaariketju on kattava. Capse Oy tarjoaa kiinteistön omistajille ja ylläpitäjille täyden palvelukokonaisuuden käyttöönsä. Palvelut kattaa salaojien ja viemärien kuvaukset, huuhtelut, kaivojen tyhjennykset, sukitukset sekä pumppaamojen 24/7 päivystyspalvelun, pumppaamosaneeraukset ja -tarkastukset. Isojen kiinteistöjen riskinhallinnan kannalta Capsen kattava materiaali- ja pumppuvarasto mahdollistaa, että huollot hoituvat tehokkaasti.

Koska pumppaamonne on viimeksi tarkastettu tai huollettu? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Rakentaminen
viemäröinti
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vedenhallinta on keskeinen osa kiinteistöjen kunnossapitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
Viemärien kunto.jpg
Täsmä­kartoituksella varmistetaan viemärien ja salaojien kunto
Yleensä kaikki huolestuvat vasta kun ongelmia alkaa esiintyä suunnasta jos toisesta, mutta mitäpä jos varsinkin kiinteistöjen pumppaamojen kohdalla toimisimme etupainotteisesti ja säästäisimme säännöllisillä huolloilla pitkän pennin?
201710_50573.jpg
Kosteus- ja sisäilmaongelmat historiaan
Matala-alkalisen tasoitteen käyttö yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa on tehokas keino estää esimerkiksi lukuisissa muovimattokohteissa todetut ja kalliisiin korjauksiin johtaneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Nämä rakennusten käyttäjille ja koko yhteiskunnalle vakavia terveyshaittoja ja huomattavia ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat ongelmat johtuvat siitä, että muovimatoissa käytetyt pehmittimet ja mattoliimat eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta, vaan ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaongelmia aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.
20219_72463.jpg
Kiinteistöjen korjaus­velka kasvaa - suunnittelu säästäisi osakkaiden rahoja
Putket paukkuvat ja ulkovuoraus rapistuu. Toivottavasti tämä ei ole tilanne sinun taloyhtiössäsi. Rakennetun omaisuuden korjausvelka on Suomessa arviolta 30–50 miljardia euroa. Luku käy ilmi asiantuntijaraportista muutaman vuoden takaa. Rakennetun omaisuuden tila ROTI tehdään joka toinen vuosi. Tämän vuoden raportti keskittyy kaupungistumiseen.
20213_68954.jpg
Aurinkosähkön hyödyntäminen taloyhtiöissä helpottuu
Aurinkopaneelien suosio taloyhtiöissä tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana. Aurinkosähkön houkuttelevuus kasvaa uuden asetusmuutoksen myötä, joka tuli voimaan 1.1.2021. Asetusmuutos mahdollistaa aurinkoenergian entistä kattavamman käytön taloyhtiössä. Aiemmin aurinkosähköä on voitu käyttää vain kiinteistön omaan sähköntarpeeseen, mutta nyt sitä voidaan hyödyntää myös asuntojen sähkönkulutuksessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton