• Etusivu
  • Energia

ARA-tuki päättyi – tutustu vaihtoehtoon

Annukka OllitervoKaupallinen yhteistyö Geonova Oy
Päivitetty 11.04.2025
1920 harmaa kerrostalo web geonova

Valtion tarjoama ARA-energia-avustus oli monen taloyhtiön motivaattori vaihtaa lämmitysjärjestelmänsä maalämpöön. ARA-tuen loppuminen syksyllä 2023 tarkoitti, että tästä eteenpäin investointi on tehtävä itse 100 %:sti ja lainaa tarvitaan enemmän.

Taloyhtiö voi kuitenkin välttyä mittavalta investoinnilta yksinkertaisella ratkaisulla: ostamalla maalämmön palveluna.

Maalämpö palveluna on vaivaton ja kustannuksiltaan ennustettava

Suomessa on taloyhtiöiden keskuudessa ollut vallalla malli, missä investointi, kuten maalämpöjärjestelmä, tehdään taloyhtiön omaan taseeseen.

Näin ei kuitenkaan tarvitse toimia. Ihan samalla tavalla kuin kaukolämpö ostetaan palveluna, myös maalämmön voi ostaa palveluna. Erona on tietysti se, että maalämpö tuotetaan asiakkaan omalla tontilla ja usein jopa päästöttömästi.

Maalämpö palveluna tarkoittaa käytännössä, että kumppani – Geonova – hoitaa kaikki järjestelmään liittyvät suunnitelmat, investoinnit ja asennuksen. Geonova myös varmistaa järjestelmän optimaalisen käytön sekä moitteettoman lämmöntuotannon koko sopimuskauden ajan, joka on tyypillisesti 15–30 vuotta. Taloyhtiön tehtäväksi jää maksaa kuukausimaksua ja nauttia yhteistyön helppoudesta.

Sopimuskauden jälkeen, niin halutessaan, taloyhtiö voi lunastaa järjestelmän itselleen.

Kun hankkii maalämmön palveluna, raha säästyy muihin investointeihin

Paitsi että maalämmön ostaminen palveluna on taloyhtiölle vaivaton ja kustannuksiltaan ennustettava, välttyminen kuusinumeroiselta alkuinvestoinnilta tarkoittaa, että eurot voi suunnata muihin hankkeisiin.

Mikäli kiinteistön PTS:ssä on liuta peruskorjaustarpeita tai muita investointisuunnitelmia, kuten esimerkiksi sähköautojen latausaseman hankkiminen, taloyhtiö voi parhaassa tapauksessa toteuttaa kaiken tarvitsemansa suunnitellussa aikataulussa ja saada vielä maalämmönkin.

Tarkista, paljonko maalämpö palveluna toisi teille säästöjä

Maalämpö sopii lähes kaikkiin kerrostaloihin, jotka eivät sijaitse pohjavesialueella tai maanalaisen infran päällä. Tarkista maalämmön saatavuus taloyhtiöönne ja potentiaaliset kustannussäästöt helposti laskurillamme.

Info

Info

Maalämpöä palveluna – mitä se tarkoittaa?

● Taloyhtiön ei tarvitse itse investoida järjestelmään vaan sen tekee kumppani, Geonova.

● Investoinnin sijaan taloyhtiö maksaa kuukausimaksua sopimuskauden (tyypillisesti 10–15 vuotta) ajan, minkä jälkeen taloyhtiö voi halutessaan lunastaa järjestelmän itselleen tai jatkaa sopimusta.

● Geonova huolehtii järjestelmän suunnittelusta, toteutuksesta, optimoinnista ja ylläpidosta. Koska taloudellinen ja toiminnallinen riski on Geonovalla, sillä on taloyhtiön kanssa yhteinen intressi suunnitella laadukas ja optimaalinen ratkaisu, jonka elinkaari on mahdollisimman pitkä.

Geonova Oy

Geonova on suomalainen lämpöoperaattori, joka tarjoaa energiaa palveluna taloyhtiöille, teollisuudelle ja muille isoille kiinteistönomistajille. Geonovan asiantuntijoilla on erittäin pitkä kokemus ja laaja-alainen osaaminen lämpöpumppuratkaisuista. Geonovan omistavat Suomen toiseksi suurin energiayhtiö Helen ja Suomen merkittävin lämpöpumppuasiantuntija Lämpöykkönen. Lisätietoja www.geonova.fi

Geonova Oy
Energia
asuminen
energiaremontti
energiankulutus
lämmitys
maalämpö
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

Geonovan myyntijohtaja Mika Hartikainen
Vastuukysymykset maalämpöhankkeessa
Ammattitaitoisesti suunniteltu ja toteutettu maalämpöjärjestelmä on helppo ja turvallinen valinta taloyhtiön lämmitysjärjestelmäksi. Maalämpöä harkitsevan taloyhtiön kannattaa kuitenkin aina selvittää etukäteen myös vastuukysymykset. Jos matkalla ilmenee ongelmia, kuka on vastuussa päätöksistä ja kustannuksista? Silloin kun taloyhtiö ostaa maalämpöä palveluna, on vastuu energiantoimittajalla. Silloin kun taloyhtiö vastaa hankkeesta itse, vastuu on usein taloyhtiöllä itsellään.
Nainen tummassa paidassaan seisoo kerrostalojen edessä
Maalämpö vähentää yhtiövastikkeen korotuspainetta
Tällä hetkellä moni taloyhtiö etsii kuumeisesti keinoja vähentää hinnankorotuksista syntyvää painetta yhtiövastikkeiden korottamiseen.Yksi hyvä ratkaisu tähän on maalämpö palveluna.Koska energia ja vesi muodostavat jopa 30–40 % taloyhtiön kustannuksista, energiaremontti ja sen yhteydessä toteutettu lämmitysjärjestelmän vaihtaminen maalämpöön vähentävät painetta yhtiövastikkeen korotukseen. Ostamalla maalämmön palveluna taloyhtiö saa energiaomavaraisen, riskittömän ja kustannuksiltaan erittäin ennustettavan ratkaisun pitkälle tulevaisuuteen.
Geonovan energia-asiantuntija Abhishek Pandey.
Miksi taloyhtiön kannattaa ostaa maalämpö palveluna?
Mietitkö maalämpöä taloyhtiöönne, mutta investoinnin suuruus ja projektin laajuus arveluttaa? Energia-asiantuntijamme Abhishek Pandey listasi kolme keskeistä syytä, miksi taloyhtiön kannattaa valita maalämpö palveluna. Vastaa myös Geonovan lyhyeen kyselyyn – autat meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!
20236_82003.jpg
Voinko saada alennusta korjausvastikkeesta?
Olen tehnyt itse kylpyhuoneremontin v 2001. Taloyhtiössämme korjataan nyt kylpyhuoneita kiireellisemmistä tapauksista lähtien. Onko minun mahdollista saada korjausvastikkeeseen alennusta, koska minun kylpyhuoneelleni ei tarvitse tehdä mitään. Ja jos voin saada, niin mihin toimenpiteisiin ryhdyn asian viemiseksi eteenpäin?
As Oy Ilmarisenkatu 6.jpg
Korvausilmat kuntoon taloyhtiössä
Helsingin Etu-Töölössä sijaitseva As Oy Ilmarisenkatu 6 sisältää 30 asuinhuoneistoa. Lisäksi taloyhtiölle kuuluu kaksi vuokrattua työtilaa, kaksi ulkoiluvälinevarastoa, autotalli sekä saunaosasto.
20216_71356.jpg
Miten jätteiden litistäminen säästää taloyhtiölle selvää rahaa?
Taas ovat talon roska-astiat sekaisin! Miten ihmeessä naapuri ei taaskaan ole osannut pistää muoveja oikeaan astiaan! Pahvinkeräysastiakin pursuaa yli laitojen. Ei ihme, sehän on täynnä ilmaa.Ei ole yhdentekevää, miten taloyhtiön roskikset täytetään. Oikea jäte oikeassa roskiksessa ja esimerkiksi pahvien litistäminen niin, ettei astia pursua yli äyräiden, säästää rahaa taloyhtiöltä ja näkyy myös osakkaiden kukkarossa. Jäteyhtiöt nimittäin perivät lisämaksua, jos astiat pursuavat yli.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton