• Etusivu
  • Energia

Miten tehostaa kiinteistön energiatehokkuutta?

Verton webinaarissa saat vastauksen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 04.04.2022
20224_77615.jpg

Webinaarissa kuulet, miten voit tehostaa kiinteistön energiataloutta kevyelläkin kynnyksellä.

Kiinteistöjen veden- ja energiankulutuksessa on paljon säästöpotentiaalia. Vedenkulutustiedon asiantuntijana me Vertolla haluamme antaa kiinteistön omistajille ja taloyhtiöille puolueetonta tietoa veden vaikutuksesta kiinteistön energiatalouteen ja välineitä säästötoimenpiteiden edistämiseksi maksuttomassa webinaarissamme 20.4.2022 klo 10-11.

Paljonko kiinteistössäsi kulutetaan energiaa ja mihin energiaa kuluu?

Monissa kiinteistöissä energiankulutuksen seuranta ja säästötoimet on otettu jo käyttöön, mutta valtaosassa vasta mietitään, miten energiatehokkuutta kannattaa lähteä edistämään. Säästötoimenpiteitä on helppo tehdä, kun energiankulutuksen nykytilanne on tunnistettu.

Mistä kiinteistön omistaja tietää, mitkä ovat toimivimmat energian- ja vedenkäytön tehostamisen ratkaisut?

Verton Energiatehokkuuswebinaarissa asiantuntijapanelistit tarttuvat keinoihin, joiden avulla energiankulutukseen taloyhtiöissä voidaan puuttua. Osa tehostamistoimenpiteistä liittyvät Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiiviin ja Suomen energiatehokkuuslakiin. Kerromme, mitä asioita tulee ottaa huomioon esimerkiksi linjasaneerausta suunniteltaessa.

Onko linjasaneeraus ainoa tapa tehostaa vesitaloutta?

Kun taloyhtiöissä ajatellaan vesitaloutta, nousee ensimmäisenä ratkaisumahdollisuutena keskusteluun linjasaneeraus. Aina tämä ei kuitenkaan ole tarpeen. Markkinoilla on tarjota nykyaikaisia ratkaisuja vedenmittaukseen, jotka eivät vaadi putkiremonttia. Älykkäät palvelut antavat mahdollisuuden energiansäästöön jopa ilman putkitöitä. Webinaarissa kuulet, miten voit tehostaa kiinteistön energiataloutta kevyelläkin kynnyksellä.

Info

Info

Ilmoittaudu nyt!

Verton maksuton Energiatehokkuus webinaarike 20.4.2022 klo 10-11


Oletko kiinnostunut huoneistokohtaisesta vedenmittausjärjestelmästä?


Smartvatten Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
20173_48489.jpg
Älä maksa naapurisi illallista
Olisitko halukas maksamaan kaupan jonossa takanasi seisovan ihmisen viikonlopun yltäkylläiset ruokaostokset, jos hän niin vaatisi? Tarpeeton kysymys, et tietenkään olisi. Sanoohan sen terve järkikin: jokainen maksaa omien valintojensa mukaisesti.
20236_82003.jpg
Olenko vastuussa kylpyhuoneen kosteusvauriosta?
Yhtiöjärjestyksessä lukee, että osakkeenomistajan on omalla kustanuksellaan pidettävä huoneisto hyvässä kunnossa ja toimitettava siinä kaikki sisäkorjaukset. Miten on, olenko minä nyt vahingonkorvausvastuussa kylpyhuoneen uuden maton asennuksesta, kun vanhan muovimaton sauma oli auennut ja tullut kosteusvaurio, vaikka sehän on tullut tavallisesta kulumisesta käyttäessäni kylpyhuonetta normaalisti.Taloyhtiö on tarkastuttanut kosteat tilat ensimmäistä kertaa vuonna 2013, jolloin huoneiston ikä oli 32 vuotta. Kun rakenteet muovipinnoitteilla kuuluu yhtiön kunnossapitovastuulle, miten ja kuinka useasti ne tulisi tarkistuttaa, onko tähän yhtiöllä jonkinlainen valvonta/tarkastusvelvollisuus?
20215_70667.jpg
Älykäs ilmanvaihto on osa energia­tehokasta ja mukavaa asumista
Tarpeenmukainen ilmanvaihto on sekä energiatehokkuutta että asumismukavuutta lisäävä tekijä. Automatisointia helpottavat ilmanvaihtokoneiden sisäänrakennetut anturit ja etäohjaus tuo helpotusta isännöitsijän työhön.Huoneistokohtaisen ilmanvaihdon edut ovat yksiselitteiset: se on energiatehokasta ja asumismukavuus lisääntyy, kun ilmanvaihto on yksilöitävissä huoneistokohtaisesti. Kun ilmanvaihto valjastetaan älykkäällä automatiikalla, siitä saadaan vielä enemmän hyötyä.
Katu, jossa on taloja rivissä
Auton pitkäaikainen pysäköinti asukkaalle vuokratulla paikalla?
Asunto-osakeyhtiön rakennuslupa on myönnetty lupapäätöksessä mainituin ehdoin. Asemapiirros määrittelee autojen pysäköintipaikat. Kysynkin, että onko sallittua asuntovaunujen ja/tai -auton pitkäaikainen pysäköinti / säilytys asukkaan vuokraamalla autopaikalla? Lisäksi, että voiko asukas säilyttää asuntonsa edessä pitkäaikaisesti asuntovaunua, -autoa tai peräkärryä haittaamatta toisten liikkumista ja mitä turvallisuussäädökset ja -lait sanovat ko. asioista?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton