• Etusivu
  • Remontti

Marine-tiivislaasti parantaa kuorimuurin saumojen vedenpitävyyttä jopa 90 %

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 24.03.2015
20153_42803.jpg

Testauksessa käytettyjen muurattujen seinärakenteiden kostumisen ero 7 tunnin voimakkaan sadetuksen jälkeen julkisivumuurin taustapuolelta katsottuna. Vasemmanpuoleinen Marine-laastilla tehty seinä on selkeästi kuivempi niin saumojen kuin koko muurauksenkin osalta. Kuvissa eron huomaa parhaiten mm. muurauslaastin väristä.

Weber ja Wienerberger ovat kehittäneet yhteistyössä muurauslaastin, joka on tiivistäkin tiiviimpi. Weber.vetonit ML5 Marine on nimensä mukaisesti suunniteltu erityisesti vaativien merellisten olosuhteiden muurauslaastiksi. Tiesitkö, että tämä laasti parantaa tiilijulkisivun laastisauman vedenpitävyyttä jopa 90 %?

Marine-laasti vähentää julkisivumuurin saumojen läpi menevän kosteuden määrää jopa 90 % perinteiseen muurauslaastiin verrattuna. Samalla se alentaa myös ilmaraon kosteuspitoisuutta sadejaksojen aikana, mikä puolestaan tekee koko ulkoseinärakenteesta kosteusteknisesti turvallisemman tulevaisuuden yhä vaativammissa sääolosuhteissa.

Optimaalisia käyttökohteita ovat rantarakentaminen, mutta sitä suositellaan myös kohteisiin, joissa rakennus sijaitsee korkealla mäellä tai se on räystäätön ja tavanomaista korkeampi. Marine-laastia suositellaan käytettäväksi myös kohteissa, joissa taustarakenteelle halutaan tavanomaista parempi suoja säärasitusta vastaan, kuten esimerkiksi kerrostalokohteissa, joissa tiiliverhouksen takana on puurunko.

Uusi Marine laasti kattaa kaikki weber.vetonit ML5 muurauslaastisävyt.

Wienerberger Oy Ab
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

wienerberger-kare-pellava-kare-r-punainen-kare-ruskonkirjava tiililaatta
Tiilijulkisivu elementtijulkisivun tilalle: kestävä valinta
Uuden muuratun julkisivun tekeminen alkaa liittyvien rakenteiden kartoituksella sekä perustusten tutkimisella. Vanhan rakenteen huonon kunnon vuoksi ulkokuori useimmiten poistetaan ja samoin tehdään vanhoille lämmöneristeille, jotka ovat saattaneet olla märkiä jo pitkiäkin aikoja. Riittämätön eristetilan tuuletus ja tiivis ulkokuori ovat estäneet eristetilaan joutuneen veden poistumista. Samalla rakenteeseen on saattanut kehittyä myös erilaista home- ja itiö kasvustoa.Uuden muurattavan tiilijulkisivun hyvä ominaisuus on sen tuulettuvuus. Riittävä (n. 30-45 mm) ilmarako mahdollistaa rakenteen eristetilan kuivana pysymisen kaikissa olosuhteissa. Kun eristeet eivät ole suoraan kiinni julkisivumateriaalissa, ei suoraa tuulen paineen aiheuttamaa veden eristeisiin joutumista myöskään tapahdu. Kun julkisivun pintamateriaali tuulettuu sekä ulko- että taustapuolelta, on myös sen kuivuminen sateen jälkeen nopeampaa kuin tuulettumattomissa rakenteissa.
20099_18822.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilihormisto on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen: se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja.
200910_19268.jpg
Vanhan julkisivun korjaus
Jatkuvasti kohoava energian hintataso on johtamassa siihen, että kauniin ulkonäön ohella myös rakenteen elinkaariedullisuus eli käytön aikaiset kustannukset tulee olemaan yhä tärkeämpi valintakriteeri julkisivun peruskorjausvaihtoehtoa valittaessa. Tiilijulkisivu on pitkällä aikavälillä energiaedullisin ja vähiten huoltoa kaipaava julkisivuratkaisu.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Ongelmia ilmennyt, voiko vastuunjakoa vielä muuttaa?
Yhtiössä 4 huoneistoa ja sen rakennusvuosi 2000, rakennuttajayritystä ei ole enää olemassa. 2011 varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettiin korjausvastuiden menevän kiinteistöliiton vastuunjakotaulukon mukaan.Yhtiössä on paalutettu perustuksien reunat ja keskiosa maavaraisella laatalla. Keskiosa on painunut vuosien varrella maksimissaan 10 mm. Painumista on korjattu väliseinien osalta rakennuttajan toimesta n. 9 sitten. Painuminen on jatkunut edelleen.Ainakin yhdessä huoneistossa painuma on ollut voimakasta kylpyhuoneessa ja osakas on siitä ilmoittanut muille osakkaille elokuun lopulla.Syyskuun lopulla pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouskutsussa on asialistalla "vastuut kylpyhuoneremonteista (jokainen vastuullinen huolehtimaan osakkeensa kunnosta)".Voiko yhtiökokous päättää ilman ilmoittaneen osakkaan suostumusta vastuunjaon muuttamisesta sen jälkeen, kun osakas on ilmoittanut mahdollisesta vauriosta yhtiön muille osakkaille?
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako taloyhtiön hallitus päättää yksin puiden kaatamisesta?
Arboristi on tehnyt taloyhtiömme pihapuiden kuntotutkimuksen. Pihalla on lahovikaisia puita, joita arboristi suosittaa kaadettavan pois vuoden sisällä. Lisäksi on vähemmän lahovikaisia puita, jotka tulisi kaataa viimeistään viiden vuoden kuluessa.Hallitus on erimielinen siitä pitääkö puut kaataa pois vai vain osa niistä. Osa hallituksesta on viemässä asiaa yhtiökokouksen asialistalle, mutta eikö tällaisten asioiden päättäminen tulisi tapahtua hallituksen sisällä? Mielestäni hallituksella on päätäntävalta asioissa, jotka liittyvät taloyhtiön pihojen turvallisuuteen, käytettävyyteen sekä vastuuseen piha-alueiden kunnosta. Kaupungilta tulee toki hakea asianmukaiset luvat ennen kaatoihin ryhtymistä. Yhtiökokouskaan ei voi poistaa yhtiön vastuuta puistaan eikä hävittää lahoa puista.
20196_58621.jpg
Sisäilman yllättävä vihollinen
Vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa ja sen takia myös sisäilman laadulla on merkitystä. Sisäilmaongelmien ratkominen on haastavaa ja kallista ja ongelmien lähdettä voi olla vaikea tunnistaa. Olemassa olevat ongelmat pitää korjata, mutta ennaltaehkäisy on tärkeä osa hyvinvointiamme. Yksi syy voi olla rakennuksesta löytyvät ilmavuodot ja sisäilmaan päässeet haitta-aineet.Rakenteiden liitos- ja saumakohdista saattaa joskus löytyä rakoja tai halkeamia. Näiden seurauksena syntyvät ilmavuodot aiheuttavat rakennukseen lämpövuotoja, ongelmia sisäilmaan sekä riskin radonkaasun haitoista. Jotta vuotokohdat tulevat asianmukaisesti korjattua, on asennuksessa käytettävä vain tähän tarkoitukseen soveltuvia tuotteita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton