• Etusivu
  • Energia

Mitä voi tehdä, kun kaukolämmön hinta vain nousee?

Tutustu vaihtoehtoon

Annukka OllitervoKaupallinen yhteistyö Geonova Oy
Päivitetty 04.03.2025
1920 vanhempi mies ja nainen tutkivat kännykkää sekä papereita Geonovan maalämpöopas auttaa

Monilla alueilla kaukolämmön hinnannousut koettelevat jo taloyhtiöiden sietokykyä. Jos taloyhtiönne etsii keinoja vähentää energiakustannuksia, kannattaa tutustua maalämpöön. Maalämpö sopii lähes kaikkiin kerrostaloihin.

Tiedätkö, mitä hyötyjä maalämpöön siirtyminen tuo taloyhtiölle?

Maalämpö on vaihtoehto kaukolämmölle

Maalämpö on oiva vaihtoehto kaukolämmölle. Maalämpö on hinnoittelultaan selkeä, tuotantomuotona päästötön ja ennustettava ja usein kaukolämpöön nähden myös edullisempi. Kun ostat maalämmön palveluna, omaa investointia ei tarvita, mutta säästöjä kertyy silti joko heti tai viimeistään 1 – 2 vuoden sisällä.

Ei vastikkeen korotuspaineita, rahaa jää muuhun

Maalämpö palveluna voi tuoda taloyhtiölle hyvinkin merkittäviä säästöjä alueilla, missä kaukolämpö maksaa yli 100 e/MWh. Tällainen tilanne on esimerkiksi Helsingissä, Hämeenlinnassa, Turussa, Järvenpäässä ja Tuusulassa. Maalämpöön siirtyminen vähentää tehokkaasti vastikkeen korotuspaineita. Koska omaa investointia ei tarvita, rahaa jää muihin taloyhtiölle tärkeisiin korjaus- ja kehitysprojekteihin.

Kustannukset on helppo ennustaa ja budjetoida

Kaukolämmön hinnoittelussa on nykyään monta osatekijää, jolloin kustannusten arvioiminen etukäteen voi olla hankalaa. Maalämmössä sen sijaan hinnoittelu on selkeä kuukausikustannus. Kustannukset on helppo budjetoida pitkälle tulevaisuuteen, kun maalämmön ostaa palveluna.

Energiaomavaraisuus on valttia nykymaailmassa

Maailmalla tapahtuu, mutta maalämpö nousee kalliosta vakaasti ja tasaisesti, siihen eivät markkinaheilahtelut vaikuta. Jos vielä taloyhtiö haluaa tuottaa ainakin osan tarvitsemastaan sähköstä omalla aurinkovoimalalla, kiinteistön energiaomavaraisuus on jo huippuluokkaa.

Geonovan ladattava maalämpöopas

Voisiko maalämpö sopia teidän taloyhtiölle?

Tutustu suosittuun ja helppotajuiseen oppaaseemme Maalämpöopas taloyhtiöön.

Info

Info

Maalämpöä palveluna – mitä se tarkoittaa?

  • Taloyhtiön ei tarvitse itse investoida järjestelmään vaan sen tekee kumppani, Geonova.
  • Investoinnin sijaan taloyhtiö maksaa kuukausimaksua sopimuskauden (tyypillisesti 10–15 vuotta) ajan, minkä jälkeen taloyhtiö voi halutessaan lunastaa järjestelmän itselleen tai jatkaa sopimusta.
  • Geonova huolehtii järjestelmän suunnittelusta, toteutuksesta, optimoinnista ja ylläpidosta. Koska taloudellinen ja toiminnallinen riski on Geonovalla, sillä on taloyhtiön kanssa yhteinen intressi suunnitella laadukas ja optimaalinen ratkaisu, jonka elinkaari on mahdollisimman pitkä.

Geonova Oy

Geonova on suomalainen energiaoperaattori, joka tarjoaa energiaa palveluna taloyhtiöille, teollisuudelle ja muille isoille kiinteistönomistajille. Geonovan asiantuntijoilla on erittäin pitkä kokemus ja laaja-alainen osaaminen lämpöpumppuratkaisuista. Geonovan omistavat kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö CBRE Investment Management sekä Suomen lämpöpumppumarkkinan johtava asiantuntija LämpöYkkönen. Lisätietoja www.geonova.fi

Geonova Oy
Energia
asuminen
energiansäästö
energiankulutus
taloyhtiön hallinnointi
maalämpö
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

Geonovan myyntipäällikkö Iiro Hynninen
Maalämpö: Taloyhtiösi säästöjen ja kestävän kehityksen avain
Maalämpö sopii päälämmitysjärjestelmäksi lähes kaikkiin kerrostaloihin, niin uusiin kuin vanhoihinkin. Se on erinomainen vaihtoehto kaukolämmölle erityisesti alueilla, missä on kallis kaukolämpö – kuten Helsingissä.
Geonovan energia-asiantuntija Abhishek Pandey.
Miksi taloyhtiön kannattaa ostaa maalämpö palveluna?
Mietitkö maalämpöä taloyhtiöönne, mutta investoinnin suuruus ja projektin laajuus arveluttaa? Energia-asiantuntijamme Abhishek Pandey listasi kolme keskeistä syytä, miksi taloyhtiön kannattaa valita maalämpö palveluna. Vastaa myös Geonovan lyhyeen kyselyyn – autat meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!
Nainen tummassa paidassaan seisoo kerrostalojen edessä
Maalämpö vähentää yhtiövastikkeen korotuspainetta
Tällä hetkellä moni taloyhtiö etsii kuumeisesti keinoja vähentää hinnankorotuksista syntyvää painetta yhtiövastikkeiden korottamiseen.Yksi hyvä ratkaisu tähän on maalämpö palveluna.Koska energia ja vesi muodostavat jopa 30–40 % taloyhtiön kustannuksista, energiaremontti ja sen yhteydessä toteutettu lämmitysjärjestelmän vaihtaminen maalämpöön vähentävät painetta yhtiövastikkeen korotukseen. Ostamalla maalämmön palveluna taloyhtiö saa energiaomavaraisen, riskittömän ja kustannuksiltaan erittäin ennustettavan ratkaisun pitkälle tulevaisuuteen.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
20236_82003.jpg
Vesivahinko - miten korjata ja kuka korvaa?
Meidän vuokratussa asunnossamme tapahtui vesivahinko keittiössä. Vuokralainen huomasi, että parketti oli noussut ja kävellessä litisi. Huoltomies tuli paikalle, avasi roskiskaapin sokkelin ja se oli ihan märkä ja homeessa. Hän näytti, että viemäriputken alatiiviste oli siirtynyt paikaltaan. Isännöitsijän kommentti oli, että asukashan sitä vettä päästää..Kuivausfirma sanoi, että korjaukset kuuluu taloyhtiölle. Keittiön alakaapistot ja parketti. Hän totesi, että vakuutusyhtiöt yleensä rajaavat parketin, minkä korjaavat. Tilassa on yhtenäinen parketti, keittiö, olohuone ja eteinen. Miten se voidaan rajata? Siitähän tulee kirjava? Onko tosi, että emme voi vaatia koko parketin laittoa? Ja edelleen, eikös alakaapistot ovineen täydy korvata eikä vain sisäkaapistot.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Taloyhtiön hankinnat - kuka saa ostaa ja mitä?
Onko taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalla oikeus hankkia yhtiölle tavaroita ym. ilman, että kysyy hallitukselta?Tai onko puheenjohtaja velvollinen ilmoittamaan hallitukselle jos aikoo tehdä hankintoja? Entä mihin tarvitaan yhtiökokouksen päätös?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton