• Etusivu
  • Remontti

Ovikatos vai valokate sisäänkäynnin suojaksi?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 20.05.2014
20145_39377.jpg

Valokatetta löytyy myös pronssisena.

Ovaikatos oven päälle, valokate leveämmäksi suojaksi

Säältä suojaamaton sisäänkäynti ja terassi ovat sään armoilla jatkuvasti. Oven karmit sekä oven vieressä olevat rakenteet pääsevät kastumaan, jos minkäänlaista katosta ei ole. Terassista/portaista oven rakenteisiin roiskuva vesi pääsee tekemään aikojen saatossa tuhojaan.

Valokatteella saadaan suojattua suurempi alue. Sillä voidaan kattaa koko sisääntulo- tai takaterassi. Mitä suurempi ala on suojassa sateelta, sen parempi.

Nyt myös uutuusväreissä

Sävytetyt valokatteet pehmentävät valon kauniisti.

Icopalin Fastlock Uni –valokatteiden varastovärejä ovat perinteinen kirkas, valkoinen ja nyt uutuutena pronssin sävy. Pronssinvärinen valokate päästää auringonvalon läpi pehmeästi ja taittaa paisteelta kovimman kirkkauden.

Fastlock Canopy -ovikatos ja avaa ovi kuivana

Fastlock Canopy -ovikatos kohentaa talon ilmettä ja suojaa sisäänkäyntiä sateelta, lumelta ja jään muodostumiselta. Kirkas valokate päästää valon läpi eikä pimennä sisäänkäyntiä. Katoksen kaarevan muodon ja luistavan katemateriaalin ansiosta lumi ei helposti keräänny katoksen päälle.

Canopy-katosten katemateriaalina on Icopalin polykarbonaatista valmistettu laadukas Fastlock Uni -valokate. Katemateriaalilla kymmenen vuoden takuu.
Valokatelevyt on leikattu valmiiksi katokseen sopiviksi paloiksi. Asennusvalmiiseen ovikatospakkaukseen sisältyvät katoksen runkorakenne, Fastlock Uni -valokatepalat sekä tarvittavat kiinnikkeet. Kevyt katos on helppo asentaa paikalleen.

Fastlock Canopy -katosta on saatavana puurunkoisena ja alumiinirunkoisena versiona, molempia kahta eri kokoa: yksilehtiselle ja kaksilehtiselle ovelle.

Rivitaloasuntojen ulko-ovet välttyvät nyt suoralta sateelta, kun niihin asennettiin valoa läpäisevät Icopalin Fastlock Canopy-ovikatokset.
Rivitaloasuntojen ulko-ovet välttyvät nyt suoralta sateelta, kun niihin asennettiin valoa läpäisevät Icopalin Fastlock Canopy-ovikatokset.

Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelle

Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.

Icopalin Fastlock Uni -valokatetta on saatavana myös valmiina ovikatospakkauksina – joko alumiinisella tai puisella rungolla. Valmiissa Fastlock Canopy -ovikatospakkauksissa on mukana kaikki tarvittava ja pakkausten valokate on valmiiksi leikattu oikeaan mittaan. Valmiit ovikatospakkaukset ovat helppo tapa suojata esimerkiksi rivitaloyhtiön sisäänkäynnit yhtenäisellä, tyylikkäällä ilmeellä. Täydellinen asennusvalmis ovikatospaketti on kokonaisedullinen ratkaisu suojata sisäänkäynnit sateelta, lumelta sekä auringon UV-säteiltä. Valokatteet on helppo asentaa, mutta myös asennusapua on saatavana.

Valokatteen asennuspalvelu

Fastlock Uni -valokate taipuu myös jäte-/varastokatoksen katteeksi.
Fastlock Uni -valokate taipuu myös jäte-/varastokatoksen katteeksi.
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20099_18700.jpg
Icopalin Fastlock Uni-valokatteiden tuotevalikoima laajeni värillisillä valokatteilla
Icopal on laajentanut Fastlock Uni – valokatteiden tuotevalikoimaa värillisillä valokatteilla. Ammattikäyttöön tarkoitetut värilliset valokatteet sopivat erityisesti julkisten kohteiden kattamiseen. Sopivia käyttökohteita ovatkin muun muassa kauppakeskukset, julkiset rakennukset, urheilustadionit, päiväkodit, koulut jne. Värillinen Fastlock Uni soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa yrityksen tai yhteisön imagovärien esiintuominen on tärkeää.Mikäli valmiista värivalikoimasta ei löydy asiakkaan tarpeisiin soveltuvaa sävyä, saa Fastlock Uni – valokatetta sävytettynä myös asiakkaan toivomiin väreihin. Runsaiden värimahdollisuuksien ja monipuolisuutensa ansiosta Fastlock Uni soveltuukin lukemattomiin eri käyttötarkoituksiin.Fastlock Uni – valokate on valmistettu kestävästä polykarbonaatista, joka kestää hyvin säänvaihteluja. Icopal Oy myöntääkin tuotteelle 10 vuoden kestävyystakuun.
20106_22492.jpg
Ulko-ovet suojaan sateelta
Rivitaloasuntojen ulko-ovet välttyvät nyt suoralta sateelta, kun niihin asennettiin valoa läpäisevät Icopalin Fastlock Canopy-ovikatokset. As Oy Tervatapion seitsemän rivitalon yhtiössä päädyttiin kokonaisedullisiin, asennusvalmiisiin valokatoksiin.
kokouspöydän ääressä puheenjohtaja istuu pöydän päässä ja kaksi miestä kättelee pöydän yli
Kuka voi olla hallituksen jäsen?
Hallituksen jäsenen toimikausi päättyy hänen valintaansa seuraavan valinnasta päättävän varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä muusta määräaikaisesta tai toistaiseksi jatkuvasta toimikaudesta.Hallituksen jäsenet valitsee yleensä yhtiökokous. Yhtiöjärjestykseen voidaan kuitenkin ottaa määräys siitä, että alle puolet hallituksen jäsenistä voidaan valita muussa järjestyksessä.Hallituksen jäsenyys on vapaaehtoista, mistä seuraa, että hallituksen jäsen voi erota koska tahansa. Eroamisesta tulee ilmoittaa hallitukselle. Hallituksen jäsenen voi erottaa se, joka hänet on valinnut, käytännössä siis yhtiökokous.Jos yhtiön hallitus ei täytä jäsenen eroamisen jälkeen lain tai yhtiöjärjestyksen määräystä hallituksen kokoonpanosta, tulee hallituksen muiden jäsenten huolehtia siitä, että toimenpiteisiin uuden jäsenen valitsemiseksi ryhdytään. Mikäli kaikki hallituksen jäsenet eroavat, jokainen heistä on erikseen vastuussa siitä, että taloyhtiön yhtiökokous kutsutaan koolle uuden hallituksen valitsemiseksi.Hallituksen jäsenellä ei ole erityisiä kelpoisuusvaatimuksia. Uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun 10 §:n mukaan hallituksen jäsenenä ei voi olla oikeushenkilö eikä alaikäinen tai henkilö, jolle on määrätty edunvalvoja. Jäsenenä ei myöskään voi olla henkilö, jonka toimintakelpoisuutta on rajoitettu tai joka on konkurssissa.Vähintään yhdellä hallituksen jäsenellä oltava asuinpaikka Euroopan talousalueella, ellei rekisteriviranomainen myönnä yhtiölle lupaa poiketa tästä. Tavallista on, että yhtiön hallitus valitaan osakkeenomistajien keskuudesta.Isännöitsijä voi olla hallituksen jäsen.
202212_80369.jpg
Piha-alueiden hiekoitusvastuu?
Rivitaloyhtiössämme piha-alueiden hiekoitus on nykyisin osakkaiden vastuulla, mutta käytössä ei ole vuorolistaa. Mikäli pihalla tapahtuu osakkaan itsensä liukastuminen, korvausvelvollisuus jää taloyhtiölle eikä vastuuvakuutuksemme korvaa vahinkoja. Mikäli hiekoitusvastuu annetaan osakkaille vuorolistan mukaan, vakuutus tietääkseni korvaisi myös osakkaiden kaatuiluja.Vahinkojahan kuitenkin sattuu, joten mikä henkilökohtainen korvausvastuu tästä aiheutuu hiekoitusvuorossa olevalle osakkaalle? Vaikeilla keleillä hiekoitus voi helposti jäädä riittämättömäksi tai myöhästyä monestakin syystä. Ymmärrettävistä syistä osakkaat eivät halua ottaa riskiä, että joutuisivat korvausvelvollisuuteen.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Mitä tehdä kun urakoitsija ei huomioi reklamaatiota mitenkään?
Taloyhtiömme teetti pienen kokonaisurakaksi sovitun remontin vuoden 2011 lopulla yksi- ja kaksikerroksisiin rivitaloihinsa. Urakoitsija jätti meille ilmoittamatta osan töistä tekemättä ja lopun työn teki niin ammattitaidottomasti ja virheellisesti, ettemme voineet hyväksyä työnjälkeä.Työnjälkien korjaaminen ei urakoitsijalta oikein onnistu, joten kiireelliset korjaukset olemme jo joutuneet korjauttamaan toisella yrityksellä.Urakoitsijan lähettämää laskua emme ole vielä maksaneet, koska siitä ei ole asianmukaisesti vähennetty tekemättömien töiden osuutta eikä kuluja, jotka meille ovat aiheutuneet kun urakoitsijan tekemää virheellistä työnjälkeä on jo jouduttu pikaisesti korjauttamaan toisella yrityksellä. Myös osa virheellisesti tehdyistä töistä on edelleenkin korjaamatta. Urakoitsija ei suostu niitä korjaamaan eikä myöskään neuvottelemaan laskusta. Sanoo, että tekemämme reklamaatio on naurettava.Urakoitsija lähetti maksamattoman laskumme tämän vuoden puolella perintätoimistoon, jonne ilmoitimme riittauttavamme laskun. Perintätoimiston ehdotuksesta teimme urakoitsijalle sovintoesityksen, joka ei kuitenkaan johtanut mihinkään. Perintätoimisto on lopettanut perinnän ja palauttanut saatavan takaisin urakoitsijalle. Näyttää siis siltä, ettei asia etene edes oikeudessa.Kuinka kauan meidän on odotettava ennenkuin voimme jättää laskun lopullisesti urakoitsijalle maksamatta ja korjauttaa pikaisesti ulkopuolisella yrityksellä nyt remontissa havaitut virheet sekä teettää vielä ulkopuolisella yrityksellä remontin lopputarkastuksen, jotta saisimme varmuuden myös niistä työnjäljistä, joita emme ole itse katon korkeuden vuoksi vielä saaneet tarkistettua.Miten meidän on toimittava siinä tapauksessa, jos lopputarkastuksessa ilmeneekin, että urakoitsija on aiheuttanut virheellisesti tekemällään remontilla myös isompaa vahinkoa rakennuksillemme, niin että katsommekin olevamme lisäksi vielä oikeutettuja vahingonkorvauksiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton